We zijn weer veilig thuis.

We zijn weer veilig thuis. Na 3000 vakantie kilometers staat onze auto weer op de oprit van onze tijdelijke woning. De terugreis van 1200 kilometer hebben we na 700 kilometer gestaakt om een nacht in een pipowagen te slapen. De weg hier naar toe was prachtig.

Na 15 minuten onderweg te zijn, komen er onheilspellende berichten van de achterbank. In mijn spiegel zie ik een zielige witte kleuter, die iets voelt ‘borrelen’ , hierzo papa…Ik geef toe, het eerste stuk van de route leidde ons al slingerend, heuvel op, heuvel af door het prachtige franse landschap. Deze papa houd van sturen, en wellicht was ik iets te enthousiast.

Nadat @mamagriet in allerijl de broodjes van zakje naar bakje heeft verplaatst, word dochterlief voorzien van een zakje. Iets is beter dan niets. Uiteraard maakt onze dochter dankbaar gebruik van het zakje door er gelijk een enorme lading zuur braaksel op af te vuren. Uiteraard half naast de zak, langs de bank, zo richting matjes. Nu de hele auto misselijk is van de zure lucht, en we na ettelijke kilometers eindelijk een plek vinden om te stoppen, kan een en ander worden gereinigd, gespoeld, enzovoort. En om niet in details te treden, stukjes en automatjes zijn een slechte combi.

Verder verloopt de terugreis voorspoedig en ook na een aangenaam verblijf in de pipowagen (hetzij een beetje krom slapend, ik ben lang, pipo blijkbaar niet) , komen we zaterdag middag weer aan in onze tijdelijke woning. Terug naar de dagelijkse regelmaat. Maandag een spannende dag, een nieuwe school voor de meiden. Het was een heerlijke vakantie. Ik zeg, een fijne middag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *