Parc Le Bournat

Vandaag eens heel wat anders, #parclebournat , een combinatie van een openlucht museum, pretpark met een flinke dosis nostalgie. Ik heb schandalig huisgehouden. Tegen alle ouderlijke adviezen in hebben onze kinderen een kindermenu gegeten. Schaamteloos friet, een hamburger, en ja..erg….meerdere zakjes mayonaise. Waarom…omdat dat mag op vakantie. Aan de zijlijn volg ik het ‘gedoetje’ rondom het nieuwste kinderen voor kinderen nummer.

Heimlijk terugdenkend aan kaskrakers als ‘geef mij maar kip patat en appelmoes’ (blijkbaar werd je hier medio jaren 80 niet dik van), zelfs niet van de dikke klodders mayonaise die er worden bezongen. Ik wil nog even bekennen dat we normaliter een normaal gezinsleven kennen. Met regelmatige maaltijden, melkproducten, bruin brood, fruit, enzovoort. Op vakantie prop ik mijn kinderen schaamteloos vol. Franse toetjes, brie, orangina, ja, we gaan helemaal los. Papa en Mama drinken een wijntje extra.

En schrik, dit ging bij mijn ouders net zo..en ik leef nog steeds, gezond en wel. In plaats van het uithangen van de curlingouder (google maar eens), hebben we een heerlijke dag ouderwets vertier gehad. Klassieke draaimolens, schommels, openlucht musea artiesten, en ja….lekker eten. Ik zou zeggen, laat kinderen voor kinderen gaan. De wereld staat in de fik, denk daar eens aan. En terwijl ik hier in Frankrijk filosofeer over een oplossing, stop ik schaamteloos nog een ijsje bij mijn kinderen naar binnen, en zet ik de wijn alvast koud. Fijne avond! En oh ja , het is vakantie….geniet er van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *