Lekkers uit de Matterhorn

Vandaag was een vakantiedag als alle andere, zwemmen, lol maken, niks doen en zonovergoten weer. Nu was er beneden in het dorp vandaag een prachtig eetfestijn. Mooie gerechten, lokale producten, wijn, hoempapa muziek. Franse gezinnen aan lange tafels. Alles wat Frankrijk nu juist Frankrijk maakt.

Had ik een eigen kraampje, met hollandse lekkernijen? Nee, dat niet. Waarom en wat doe ik dan achter die pan? De uitleg is simpel. Het niks doen, zwemmen en brie eten eisen hun tol bij onze kinderen. Inmiddels beginnen ze kleutergedrag te vertonen. Er word gevochten om het roze bord, stoelkussens, stukken speelgoed en al waar je als twee kleuters om kunt vechten. In onze ogen kleine dingetjes , maar voor kleuters gelijk aan de gemiddelde natuurramp met chagrijnige hoofden als gevolg. Wat je hier dus ziet is een gezamenlijk besluit tot het laten aanrukken van pannenkoeken (met brie, dat dan weer wel).

Voor de gelegenheid hebben we een matterhorn pan (de job&per fans begrijpen mij). Een vroegtijdig ingeluid pannenkoekfeest staat synoniem aan vroeg naar bed teneinde het verbeteren van het humeur morgenochtend. En eveneens hebben papa en mama een heerlijke avond rust. Is de vakantie genieten? Jawel, dat zeker, zelfs met moeie kleuters. Ik zeg…fijne avond! En op naar een uitgeslapen ontbijtj.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *