Oktober woonmaand!?

Zoals de mensen die ons langer volgen wellicht weten. Op dit moment wonen we in een tijdelijke woning. Ons interieur is nu een mengeling van wat er stond, en wat we hebben uitgepakt omdat het er niet stond. Trendy hip wonen kun je het voor nu even niet noemen. Maar er gloort hoop aan de horizon. De bouw van ons nieuwe huis gaat voorspoedig en met geluk kunnen we eind januari de sleutel verwachten. Het plaatje boven aan dit stukje toont ons nieuwe huis, een hoop beton, modder en mannen met helmen.

Tijd genoeg om dus wat na te denken over ons nieuwe interieur. Uiteraard houden we onze huidige meubelen. Maar kleuren, behang, vloer, alles zal nieuw zijn. En…interieur inspiratie opdoen is uiteraard altijd leuk.

Wat is nu de woonmaand? En waarom is het in oktober woonmaand? Buiten wordt het langzaam kouder, en dit is traditioneel de maand dat we meer binnen gaan zitten en dus gaan nadenken over ons interieur. Heel veel bedrijven presenteren hun nieuwe wooncollectie in oktober, en dit is niet zonder reden. Gesteund door de ‘dutch design week’ , ‘VT wonen en design beurs’ , wordt je overspoeld met nieuwe ideeën.

Dit jaar zijn de nieuwe trends, bewustzijn, natuur en rust. ‘Onze’ generatie is meer bezig met de wereld om zich heen, klimaat, natuur. Dit zie je ook terug in het interieur. Mooie natuurlijke materialen. Rotan, Bamboe, Linnen. Duurzaam geproduceerd. De Urban Jungle is ook nog steeds hip. Planten zorgen voor het stukje natuur in je huis. Safari Chique is een veelgehoorde term, waar zelfs de Xenos op inspringt

.

Ook iets wat we meer gaan zien in de inrichting in dit seizoen, is techniek. Domotica, google speakers, slimme verlichting, verwarmingen die aanspringen als je onderweg naar huis bent. Het combineren van deze techniek stijl samen met Safari Chique zorgt voor een nieuwe stijl. De nieuwe romantiek. Hoekjes om je terug te trekken met een boek. Met een natuurlijk gevoel. De trend dit jaar is echt overvloeien van diverse stijlen. In navolging van de ‘genderfluid’ manie , zie je dit ook terug in je interieur. Zachtaardig, groepjes en stijlen combineren zijn helemaal hip. Ronde vormen, gezellig bij elkaar zitten, ovale en ronde tafels. Gezellige zitjes.

Je kleurpalet is dus erg divers. Zachte kleuren, Fris, moody en pastel. Maar ook donkere natuurlijke kleuren kunnen prima.

Ben je nu ineens interieurblogger geworden hoor ik je zeggen? Nee hoor, niets van dat. Maar zoals je merkt, ook al staat het huis in de steigers, er wordt flink nagedacht over kleuren, inrichting, stijl. Deze week hebben we definitief de keuken besteld. Ik zal alvast een tipje van de sluier oplichten. Onderstaand is de inspiratie foto voor onze keuken. Zodra we de sleutel krijgen, zal ik jullie uiteraard op de hoogte houden.

Deze stijl gecombineerd met onze vintage meubelen en hier en daar wat messing accenten moet zorgen voor een prettige leefomgeving. Voor nu is het dromen en afwachten. En veel, heel veel plaatjes kijken.

1 thought on “Oktober woonmaand!?

  1. O wat vervelend toch al die plaatjes 🤔😀. Volgens wordt het mooi in jullie nieuwe huis. Alle goede dingen komen langzaam. Dus nog even wat tijd voor het zover is. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *