Kijk paps, ik heb een wiebeltand.

Kijk paps, ik heb een wiebeltand. Ik kijk in mijn dochters mond, plaats een inspecterende wijsvinger en constateer inderdaad een wiebelende snijtand. Langzaam dringt het besef tot mij door dat mijn dochter in hard tempo groter word. Was ze eerst nog een heerlijke baby, voor mij staat nu een 5 jarig dametje met een sterke eigen wil, en ja…een wiebeltand. Daar de wiebel nog niet ernstig genoeg is, volsta ik voorlopig met een tupperware bakje extra in de schooltas. Mocht hij er onderweg uitvallen….als voorzorg.

Zelf hoop ik de wiebeltanden voorlopig uit te stellen.. Is het bij mijn kinderen een teken van het steeds meer toe groeien naar volwassenheid, bij mij is het het begin van het einde. Met een kunstklapper richting de kist schuifelen achter een looprekje. brrrr…..

Enkele dagen gaan voorbij, als ik op een avond constateer dat de wiebeltand niet op zijn plek wil blijven als ik tanden poets. Als een soort dronken student draait de tand zich om de electrische tandenborstel heen. Op mijn vraag of ik hem er even uit moet trekken word gereageerd met een luide gil, gevolgd door een sprintje de woonkamer door. Op mijn opmerking, als je hem even naar voren buigt is hij er uit, het zou zonde zijn als hem inslikt, wordt schoorvoetend gereageerd. Als mijn dochter weer bij me staat, heeft ze het eerste tandje in haar handen, zomaar ineens.

Met haar nieuw verworven fietsenrek staart ze me aan. Oe…..bah, er zit bloed aan. Ja, hij zat vast en nu niet meer. Dat is zo weer dicht. Na de geruststellende opmerking dat we op zoek gaan naar een tandendoosje om de tanden in te bewaren, lijkt mijn dochter zich te berusten in de constatering dat de rest van haar tanden er ook nog aan gaan. Een wiebelmond, het is niet anders. Ik kijk haar aan, geef haar een dikke knuffel en besef mij dat oud worden veel te rap gaat. Ze ziet er zo gelukkig uit met haar fietsenrek. Mooi he, Pap? Nu word ik echt groot.

1 thought on “Kijk paps, ik heb een wiebeltand.

 1. wiebel wiebel, heen en weer,
  tanden wisselen doet niet zeer.
  opletten gaat vandaag niet meer
  want mijn tand gaat heen en weer.
  Wiebel wiebel wat is dat?
  In mijn hand een tand en in mijn mond een gat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *