Herfstknutsels #part two

Nu het herfst is, kan een knutseltje gemaakt van kastanjes natuurlijk niet ontbreken in huis. We hebben het geluk dat er vlak bij onze tijdelijke woning een enorme kastanjeboom staat, dus aan kastanjes geen gebrek.

Hartstikke leuk en helemaal in lijn met de wisseling van de seizoenen. Wist je dat je met een beetje creativiteit superleuke en originele beestjes kunt maken met kastanjes? Met een paar wiebeloogjes en wat sateprikkers heb je al een dolle tijd. Wij hebben nog wat pijpenragers in verschillende kleurtjes gebruikt (dank Action)

In dit geval gebruiken wij wilde kanstanjes. De wilde kastanje is de vrucht van een paardenkastanje.. In tegenstelling tot de tamme kastanje zitten de wilde kastanjes niet met drie noten bij elkaar in een bolster, maar worden de wilde kastanjes individueel beschermd door een omhulsel. Ook dit omhulsel bevat stekels, maar in een veel mindere mate dan bij de tamme kastanje het geval is.

Vooral dieren gebruiken de wilde kastanje als voedingsbron. Mensen kunnen daarentegen beter niet van deze noten snoepen, want voor ons zijn ze hartstikke giftig. We verwerken de wilde kastanje echter wel in producten, zoals shampoo, wasmiddel en zelfs geneesmiddelen.
Knutselen met kastanjes kan in principe met tamme kastanjes en met wilde kastanjes. Zolang je niet van plan bent om je kunstwerkjes op te eten, kun je ze allemaal verzamelen.

Hieronder ons knutselresultaat. Ik vind zelf dat er geen uitleg nodig is. Het is een kwestie van prikken van gaatjes en steken met stokjes. Als je de gaatjes voorprikt, kunnen kleuters makkelijk zelf aan de gang. Wiebeloogjes plakken en klaar is je figuurtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *