De vier cadeautjes regel.

Sinterklaas, in deze tijd van overvloed, een tijd waar in kinderen alles hebben, wat moeten we dan nog met Sinterklaas. Ik zag het ook weer in mijn tijdlijn afgelopen weekend. Van de goede Sint mochten de kinderen hun schoen zetten, met als gevolg, overladen schoenen in mijn tijdlijn. Krijgen onze kinderen nog een kleurboek met stickers en zijn ze hier de hele dag blij mee en mee in de weer…Ik zag er genoeg voorbij komen met allerhande cadeaus. Op het schoolplein ging de vraag ook al rond. Hoeveel cadeaus geef jij je kind eigenlijk met Sinterklaas, krijgen ze dan ook nog wat met de kerst?

In Engeland is er al sinds enige jaren een stroming gaande die de overvloed aan cadeaus probeert te voorkomen met een 4 cadeautjes regel.

Dankzij de vier cadeautjesregel kun je de hoeveelheid cadeautjes in de hand houden. In het Engels luidt de regel als volgt: one thing they want, one thing they need, one thing they wear en one thing they read.

We kennen allemaal wel de torn van de hedendaagse tijd. Onze kinderen zijn er ondanks dat we er op proberen te letten, ook slachtoffer van. We hebben zoveel speelgoed, er zou een hele schoolklas tegelijk mee kunnen spelen.

Nu is mijn vraag, zou jij deze regel toepassen? De regel gaat niet over budgetten, de cadeaus kunnen zo duur en zo groot zijn als je wilt.

Laat me het even uitleggen. Het komt er op neer, je geeft maar vier cadeaus.

  1. Een cadeau wat je wilt. Kan zijn, een pop waar al maanden om wordt gevraagd. Een spelletje, wat dan ook. Deze is niet zo moeilijk.
  2. Iets wat ze nodig hebben. Een nieuwe tas, nieuwe set kleurpotloden, Broodtrommel,drinkbeker. Ben ik er gewoonlijk van om niet van dit soort objecten te geven..je geeft je moeder ook geen strijkijzer voor haar verjaardag. In de combinatie met de vier cadeau regel zou het kunnen.
  3. Iets wat ze dragen. Een stoere winterjas, pyjama , schoenen. Niet zo moeilijk.
  4. Iets wat ze lezen. Ligt uiteraard een beetje aan de leeftijd, maar kan variëren van een mooi plaatjesboek tot een goed leesboek.

Nog wel de tip, mocht je deze regel gaan toepassen, even Opa en Oma en eventuele medevierders in deze maand inlichten, anders loopt de kinderkamer alsnog vol met spullen.

Ik ben dus benieuwd, laat je mening achter in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *