Melk komt uit de fabriek toch?

Dagelijks rijden wij langs de melkfabriek. Papa, waarom komt melk eigenlijk uit een fabriek? Verbaasd kijk ik in mijn achteruitkijkspiegel. Waar zijn we nou net langs gereden? Wat stond daar in de wei langs de trekvaart? Een koe papa. Juist, een koe, en wat geeft de koe? Melk papa.

Maar waarom is er dan een melkfabriek, als melk uit de koe komt? Ik geef toe, een goede vraag. Ik leg haar uit dat melk wordt opgehaald door een tankauto, naar de fabriek gaat, verwarmd wordt tegen bacterieen, om vervolgens in een pak gedaan te worden.

Als we Gerkesklooster uitrijden doemt de melkfabriek al op. Toevallig staat er een tankauto te lossen. Even een foto voor het blogje maken dan maar. Brutaal als ik ben , stappen we even op de meneer af die de melkauto staat te lossen. Behalve melk, maken ze hier ook yoghurt, vla, enzovoort. Yoghurt…komt dat ook uit een koe, antwoord mijn dochter gevat? Nee…yoghurt groeit aan de boom, net als bananen. Grapje uiteraard. Houd het internet maar in de gaten, er zijn geregeld open dagen. En anders gewoon eens bij een boer aankloppen. Je mag vast wel eens kijken.

Glunderend kijkt mijn dochter de meneer aan… Papa, kunnen we eens op een boerderij kijken? Ik beloof mijn best te doen. Voor nu, op naar school. Ik zeg, een fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *